学习啦>学习方法>初中学习方法>初三学习方法>九年级英语>《初中九年级英语上册期末试卷》正文

免费网站群发软件

时间:2019-04-02 12:18:58本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系xuexila888@qq.com 诗盈

  大家在学习英语的时候要注意好有很多的词汇要记忆,今天小编就给大家来分享一下九年级英语,就给大家来学习哦

 m.xuexila.com

  九年级英语上学期期末试卷参考

  第一部分:听力理解(共两节,满分25分)

  第一节:听小对话,按要求做答。(每小题1分,满分5分)

  请听5段小对话及对话后的问题,选择能正确回答所提问题的图画选项。每段对话及对话后的问题仅读一遍。

  1. A. B. C.

  2. A. B. C.

  3. A. B. C.

  4. A. B. C.

  5. A. B. C.

  第二节:听大对话或独白,按要求做答。(每小题1分,满分20分)

  请听6段大对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,请按要求做答。每段对话或独白均读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7小题。

  6. What does the woman love?

  A. Colorful leaves. B. Big trees. C. Delicious food.

  7. What do they want to do?

  A. Buy oranges. B. Draw pictures. C. Pick apples.

  听第7段材料,回答第8、9小题。

  8. What does the man ask Sally to do?

  A. Give Betty a call. B. Do Betty’s work. C. Move Betty’s desk.

  9. What does Sally have to say when answering the phone?

  A. Time. B. Weather. C. Names.

  听第8段材料,回答第10~12小题。

  10. What’s the woman especially thankful for this year?

  A. Food. B. Her family. C. Her friends.

  11. What is the woman also thankful for?

  A. Health. B. Wealth. C. Happiness.

  12. What does the woman like best about Thanksgiving?

  A. Cooking with her mother. B. Staying home with her family.

  C. Going shopping with her friends.

  听第9段材料,回答第13~15小题。

  13. Where did the man take a dinner train to?

  A. Canada. B. Taiwan. C. New York.

  14. Why does the man like to go on a train trip?

  A. Because trains are convenient and fast. B. Because train tickets are much cheaper.

  C. Because he can have a good rest on trains.

  15. How many kilometers do the high speed railway trains go per hour?

  A. 400. B.300. C.200.

  听第10段材料,回答第16~20小题。

  16. Why does Tony look sleepy and tired?

  A. Because he walked a long way. B. Because he worked hard.

  C. Because he went to bed late last night.

  17. What happened to Tony on his way back home?

  A. His key was lost.        B. His mother arrived at home.

  C. His bike broke.

  18. Where did Tony’s mother leave for?

  A. Shanghai. B. Beijing. C. Dalian.

  19. When did Tony start to do his homework?

  A. At 8:30. B. At 9:30. C. At 10:30.

  20. What are they talking about?

  A. Tony and his broken bike. B. Tony’s terrible day.

  C. Tony’s forgetful father.

  听第11段材料,完成表中21~25小题的信息记录。

  A story happened on April 1st

  Where to go My brother 21.________ my car and my family to Los Angeles, and we decided to stay at the 22.________.

  What happened My brother went out to meet his friends, and then my sister 23.________ the car away.

  The next morning, my brother found the car was not there. We pretended(假装) to 24. the car, and then I started crying.

  After a while, my cry turned to laughter, and we told my brother he was 25.________. The car was on the other side of the hotel.

  第二部分:基础知识运用(共两节,满分30分)

  第一节:单项选择 (每小题1分,满分15分)

  从所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  26. France is ______ European country and it is in ______ west of Europe.

  A. an; the B. a; a C. a; an D. a; the

  27. — If you stay up for your favorite TV programs, you’ll feel ______.

  — Yes. Enough sleep is good for our health.

  A. surprised B. sleepy C. excited D. interested

  28. — She was interviewed ______ the local newspaper.

  — Yes. The TV station interviewed her ______ the same time.

  A. by; at B. by; for C. as; in D. as; at

  29. I’m going to buy ______ for my mother at the Spring Festival.

  A. private something B. something private

  C. anything private D. private anything

  30. As she is often busy with her work. She only has dinner with her family ______.

  A. all the time B. once in a while C. another time D. next time

  31. It’s ______ 12 o’clock at noon. We have to go back for lunch.

  A. hardly B. recently C. nearly D. early

  32. The red skirt is so expensive ______ it’s made of leather(皮革).

  A. when B. that C. because D. though

  33. — It seems that his English teacher is a little angry with him.

  — Of course she is. He shouldn’t ______ when she asked him about the homework.

  A. talk back B. stick to C. hold on to D. deal with

  34. I would rather spend time ______ at home than ______ out with you.

  A. staying; go B. to stay; to go C. staying; to go D. to stay; go

  35. — Do you know why Tom stay after school this morning?

  — He is always late for class.

  A. made B. made to C. is made to D. was made to

  36. It is true that most students like the teachers ______ understand them well.

  A. which B. who C. whom D. /

  37. Builders pedestrian bridges(人行天桥) day and night in many places of Shiyan now.

  A. build B. built C. are building D. were built

  38. I hear MissWang lives here, but I’m not sure _______.

  A. which room she lives in B. which room does she live in

  C. she lives in which room D. in which room does she live

  39. ― Could you please help me clean up the classroom after school? ― ________.

  A. Yes, quite well B. Take it easy

  C. That’s all right D. Sure, with pleasure

  40. — Many thanks for what you’ve done for us. — ______.

  A. Don’t mention it B. Never mind C. That’s right D. It depends

  第二节:完形填空 (每小题1分,满分15分)

  通读下面短文,掌握其大意,然后从所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以

  填入短文空白处的最佳选项。

  “Thank you” is widely 41 in a modern society. It is a very good 42 . You should say “Thank you” 43 others help you or say 44 kind to you. For example, when someone 45 the door for you, when someone says you have done your work well, when someone says you have 46 a nice shirt, or your city is very beautiful, you should say “Thank you”. It is used not only between friends, 47 between parents and children,

  48 and sisters, husbands and wives.

  “Excuse me” is 49 short polite usage. We use it the 50 as “Thank you”. When you hear someone says so behind you, you’ll get to know that somebody wants to walk past 51 touching you. It is not polite to interrupt(打断)others while they are 52 . If you want to have a word with one of them, please say “Excuse me” 53 , and then begin to talk. You should also do 54 when you want to cough or make any unpleasant noise before others. Let’s say “Thank you” and “Excuse me” 55 the right situation.

  41.A.used B.told C.acted D.taught

  42.A.voice B.sound C.manner D.reason

  43.A.wherever B.whenever C.whoever D.whatever

  44.A.nothing B.everybody C.anybody D.something

  45.A.closes B.opens C.loses D.shakes

  46.A.hidden B.sold C.bought D.worn

  47.A.but B.and C.so D.yet

  48.A.cousins B.brothers C.parents D.grandparents

  49.A.others B.other C.another D.the other

  50.A.part B.such C.common D.same

  51.A.without B.with C.within D.while

  52.A.running B.talking C.sleeping D.walking

  53.A.then B.second C.first D.next

  54.A.this B.that C.it D.so

  55.A.on B.to C.in D.at

  第三部分:阅读理解(共四节,满分35分)

  第一节:阅读下列表格,根据其内容,选择最佳选项。(每小题2分,满分10分)

  LINCOLN SCHOOL

  BOOKERY

  PTA's monthly "pop up" book store

  The purpose of bookery is to help students develop and keep a love of reading by giving them the chance to buy books for themselves, and allow them the fun of choosing books on their own.

  Bring money or second-hand books from home to swap(交换)for another.

  *You can add money to your child's account(账户) by sending cash or by paying online:

  www.lincolnschoolevanston.ort/bookery/

  We are always looking for story books, science books and magazines. Drop off your second-hand children's books in the Bookery box located in the Forest Ave. Entrance.

  *No board books, please.

  DONATIONS(捐赠)

  **Bookery happens at school, during school hours, once a month on a Friday. Each classroom has 15 minutes to look around and shop. This fantastic program is organized and operated by all parent volunteers.

  For more information or to volunteer: lincolnbookery@gmail.com

  Fridays: Sept. 15, Oct. 13, Dec. 1, Jan. 19, March 2, April 6, May 11

  56. The purpose of the bookery is to help students __________.

  A. make more friends with others B. borrow books on their own

  C. develop and keep a love of reading D. buy books with their parents

  57. You can get the books using the following ways except .

  A. taking them away for free

  B. using second-hand books to swap

  C. paying online

  D. bringing money to buy

  58. What kind of books are not wanted for donations?

  A. Story books. B. Science books. C. Magazines. D. Board books.

  59. When does the bookery happen?

  A. On Jan. 15. B. On March 2. C. On April 7. D. On May 13.

  60. Who organize and operate the program?

  A. Students. B. Teachers.

  C. School officers. D. Parent volunteers.

  第二节:阅读短文,根据其内容,选择最佳选项。(每小题2分,满分10分)

  Even kids know that we should wait for the traffic light to turn green before crossing a road, but not everybody follows this basic rule.

  “Chinese style road crossing” has become a hot expression recently. Chinese people “cross roads without thinking about traffic lights, so long as they are part of a crowd”, said a post on Sina Weibo.

  A CCTV news program showed that in only an hour, more than 600 people jumped red lights when crossing a road at a crossing in Shijiazhuang, Hebei.

  Many people say that they jaywalk(乱闯马路)because the red light lasts too long. Such an opinion is supported by a research team at Tongji University. The team did research on people’s waiting times at different road crossings from 2008 to 2010. They found that Chinese people would wait for 70 to 90 seconds before they lost their patience. “People are likely to ignore the light when the waiting time is longer than they can stand,” said Ni Ying, a member of the research team.

  However, a survey on Sina Weibo suggested that half of the respondents(调查对象) believe that people jaywalk mainly because they disregard rules. “I always obey traffic rules. Time is important but safety should come first.” Wrote “Qixiaoe” on Weibo.

  Many countries give out punishments to jaywalkers. In Singapore, the maximum(最大量) can be three months in prison. Some Chinese cities have started taking some actions, too. For example, the first three people in a jaywalking group will be fined 50 yuan in Shijiazhuang.

  But calling on people to respect rules is more important. To completely solve the problem, everyone should realize the importance of obeying the traffic rules.

  61. Which of the following is the “Chinese style road crossing”?

  A. To wait for the traffic light to turn green.

  B. To cross a road slowly.

  C. To cross roads without looking at traffic lights.

  D. To follow the basic traffic lights.

  62. What’s the Chinese meaning of the underlined word “ignore”?

  A. 忽视 B. 轻视 C. 动摇 D. 恪守

  63. How long will Chinese people wait to cross the road before they lose patience?

  A. Less than one minute.

  B. Less than one and a half minutes.

  C. About five minutes.

  D. More than ten minutes.

  64. Why do people jaywalk according to the survey on Sina Weibo?

  A. Because there are too many people on the road.

  B. Because the red light lasts too long.

  C. Because people don’t pay much attention to rules.

  D. Because people have less patience.

  65. The writer suggests that we should     to solve the problem of jaywalking.

  A. punish the jaywalkers

  B. disregard the traffic rules

  C. reduce the time of red lights

  D. call on people to obey the traffic lights.

  第三节:阅读短文,根据其内容,补全下面表格。(每空不超过3词)(每小题1分,满分5分)

  Sometimes, on grey, rainy days, your mood level is lower than on bright, sunny days. Would you like to know more about how the weather can affect how you feel?

  According to a recent study, there’s a connection between weather and moods. Going to a warm place in the middle of winter can make our moods better. Pleasant weather has been proved(证实)to improve moods and memory. However, extremely hot weather can make us feel more tired and bored, spoiling(破坏)our moods.

  In the study, people who spent time outdoors in warm weather were happier than those who spent all day inside. They also found better memory scores when they ran tests comparing the two groups.

  The best temperature for humans is about 22.2℃. That explains why people in southern California are happy all the time. To improve moods, a person must spend at least 30 minutes outside in warm sunny weather. Spending time indoors when the weather outside is so nice tends to lower moods. It’s mostly because we don’t like to be inside when spring time arrives. It can also make inside activities seem boring.

  Maybe the activities connected with being outside affect our moods. Warm weather is connected with the beach, fun outdoor sports and so on. It brings back childhood memories of playing outside all day.

  Of course, we can wake up every day and decide how we’ll feel that day. If it’s rainy, that won’t necessarily make us unhappy. We’ll just have to bring our umbrellas out and cheer up those who are feeling sad!

  Weather and Moods

  The weather can affect how you feel. Sometimes on bright, sunny days your mood level is 66. than on grey, rainy days.

  According to a study, pleasant weather has been proved 67. moods and memory. Extremely hot weather can make us feel more tired and bored, spoiling our moods.

  The best temperature for humans is about 22.2℃. It 68. why people in southern California are happy all the time.

  69. time indoors when the weather outside is so nice tends to lower moods.

  Perhaps the 70. connected with being outside affect our moods. It brings back childhood memories of playing outside all day.

  第四节:阅读短文,根据其内容,完成下列任务。(每小题2分,满分10分)

  We can’t remember clearly when we started to take our mobiles to a dinner table. This happens a lot, especially when we eat out. Once a dish comes, instead of lifting our chopsticks, we take out our mobiles and click. Later, we post the photos onto Weibo or Wechat, waiting to be “liked”. Then we check our mobiles from time to time during the meal, to see①

  we get “liked” or not. We just cannot leave our mobiles for only a meal.

  Does that sound familiar to you? Do you do that often? If not, how do you feel when others do that when having dinner with you?

  A recent study suggests that what we are used to doing is not so good. Spending time taking photos of food makes the food less pleasant. To test this, some researchers did an experiment. Some people were asked to take photos before they could enjoy food. As a result, it showed that the more photos they took, the less delicious the food seemed to them. So, why not ② taking photos and just enjoy the food in front of you?

  Besides the scientific result, there are also some other bad influences of taking photos of food before meals. After posting the photos onto the Internet, one will not be able to control himself and check his mobile many times. “Does everyone like my photos? I hope a lot of people like them!” It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.

  So, next time you go out to have dinner with your family or friends, how about not taking photos of food? Let the food be delicious as it is and share your life with people around you. Trust me, it will be a wonderful time.

  任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺词语(每空一词)。

  71. ① _________ ② _________

  任务二:根据意思,用短文中单词的恰当形式补全下列句子。

  72. (1) Do you still _________ clearly the day you began to use your mobile?

  (2) Teachers _________ that we should value every minute to study for the test yesterday.

  任务三:请把上文中画线的句子翻译成汉语。

  73. ______________________________________

  任务四:请根据短文内容回答下列问题。

  74. From the passage, what happens a lot at the dinner table nowadays?

  ______________________________________

  75. What can we learn from the passage?

  ______________________________________

  第四部分:语言综合运用(共三节,满分30分)

  第一节:选词填空 (每小题1分,满分5分)

  选择单词或词组,用其适当的形式填空,使句子意思正确、通顺。每词限用一次,

  其中两词多余。

  76. She was one of the sweetest and people I’ve ever met.

  77. Our parents usually to see my aunt off when she goes back to England.

  78. The Greens went to the park and enjoyed in it.

  79. More and more Chinese people the scientists in China.

  80. Ask , and if the person says no, move on to the other people you know.

  第二节:补全句子 (每小题2分,满分10分)

  根据汉语提示补全英语句子,使句子意思正确、通顺。每空词数不限。

  81. 知识源于质疑。

  questioning.

  82. 韩红演唱的《绒花》是电影《芳华》的片尾曲。

  Velvet Flower which Han Hong is the ending song of the movie Youth.

  83. 有时候,压力和焦虑会成为创造力的拦路虎。

  Sometimes stress and anxiety can creativity.

  84. 试着坚持下面策略中的一些或者全部。

  Try some or all of these strategies.

  85. 下课后,老师让学生擦掉黑板上的粉笔字。

  After class, teachers make students the blackboard.

  第三节:初级写作 (满分15分)

  假如你叫李华,如今越来越多的青少年崇尚过洋节而淡化了对中国传统节日的认识。请你写一封E-mail向你的笔友Peter介绍一下中国的传统节日----春节的相关习俗。例如春节前你们会做些什么准备,除夕夜又会做些什么,哪些事情是最让你期待的等等。

  提示词:decorate(装饰), couplets(对联), paste(张贴),CCTV New Year’s Gala(春晚), fireworks(焰火)

  要求:1. 语句通顺、语意连贯; 2. 用上所有提示内容,可适当发挥;

  3. 词数:80--100词。

  Dear Peter,

  How is it going?

  Chinese Lunar New Year’s coming, I’m writing to you to introduce the Spring Festival in China, and I hope you will like it, too.

  How I wish you could come here and celebrate together.

  Best wishes!

  LiHua

  九年级英语试题评分说明

  1. A 2.B 3.A 4.B 5. C

  6. A 7.C 8.B 9.C 10.B

  11. A 12.B 13.C 14.A 15.B

  16. C 17.C 18.A 19.B 20.B

  21. drove 22. hotel 23. moved

  24. search 25. fooled

  26. D 27.B 28.A 29.B 30. B

  31. C 32.C 33.A 34.A 35. D

  36. B 37.C 38.A 39.D 40. A

  41. A 42.C 43.B 44.D 45. B

  46. C 47.A 48.B 49.C 50. D

  51. A 52.B 53.C 54.D 55. A

  56. C 57.A 58.D 59.B 60. D

  61. C 62.A 63.B 64.C 65. D

  66. higher 67. to improve 68. explains

  69. Spending / To spend 70. activities

  71. ①whether ②stop

  72. (1) remember (2) suggested

  73. 除了科学的结果,在饭前拍照还会有其他的不良影响。

  74. People take photos of food and post them before eating.

  75. Enjoy the life with people around us instead of taking photos of food. / Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.

  76. liveliest 77.go out of their way 78. themselves

  79. look up to 80. politely

  81. Knowledge comes from

  82. is / was sang by

  83. get in the way of

  84. to stick to

  85.clean the chalk off

  初级写作

  Dear Peter,

  How is it going?

  Chinese Lunar New Year’s coming, I’m writing to you to introduce Spring Festival in China, and I hope you will like it, too.

  In China, people usually have a family party on Spring Festival Eve. All the family members will come home from across China. Before the party, we will decorate the house together first. Couplets will be put up on the doors and red paper—cutting will be pasted on windows. Then, we will prepare a big dinner and enjoy it. Fish and dumplings will be served, as well as other delicious dishes. After dinner we will watch CCTV New Year’s Gala and look at fireworks outdoors. That’s what I’m looking forward to most. Traditionally, it is the custom for Chinese people to express wishes to each other on Spring Festival Eve.

  How I wish you could come here and celebrate together.

  Best wishes!

  Li Hua

  九年级英语上学期期末试题阅读

  —、听力理解(本大题分为A、B、C、D四部分, 共25小题, 每小题1分, 共25分)

  A.听单句话(本题有5小题, 每小题1分, 共5分)

  根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答题卡上对应的选项涂黑。每小题听一遍。

  1.Whom did Tina have dinner with?

  2. Which subject does Ann get good grades in?

  3. What kind of match is held in the school every year?

  4. Where is Bill looking forward to going?

  5. How did Mr. Green pay for the house?

  B.听对话(本题有10小题, 每小题1分, 共10分)

  根据所听内容,回答每段对话后面的问题,在每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应的选项涂黒。每段对话听两遍。

  听第一段对话,回答第6小题。

  6. What are people supposed to do in Brazil when they meet?

  A. To bow. B. To kiss. C. To shake hands.

  听第二段对话,回答第7小题。

  7. How will the weather be tomorrow?

  A. Cold and rainy. B. Sunny but cold. C. Hot and rainy.

  听第三段对话,回答第8小题。

  8. When will the woman be there?

  A. At 6:50p.m. B. At 7:00p.m. C. At 7:10p.m.

  听第四段对话,回答第9小题。

  9. Where will the man park his car probably?

  A. In front of the museum. B. Behind the museum. C. At the underground parking lot.

  听第五段对话,回答第10小题。

  10. Why is the man against staying at the Grand Hotel?

  A. Because it’s too expensive. B. Because the food is great.

  C. Because the service is great.

  听第六段对话,回答第11-12小题。

  11. What did the lady do this morning?

  A. Volunteered to read to the neighbor. B. Made a telephone call to her friend.

  C. Went for walking with her mother.

  12. What’s the man’s advice?

  A. Communicating with friends more often. B. Spending more time with family members. C. Working hard in our spare time.

  听第七段对话,回答第13-15小题。

  13. How many problems does the boy have in learning English?

  A. Two. B. Three. C. Four.

  14. What can help the boy to get the pronunciation right?

  A. Seeing English movies. B. Joining an English club. C. Listening to more tapes.

  15. What does the woman think of remembering the words of English songs?

  A. It’s the best way. B. It helps a lot. C. It’s kind of helpful.

  C.听独白(本题有5小题, 每小题1分, 共5分)

  请根据所听内容, 在每小题所给的三个选项中, 选出一个能完成句子的最佳答案, 并将答题卡上对应的选项涂黑。独白听两遍。

  16. Mike was good at painting when he was ____________.

  A. five B. six C. seven

  17. People paid a lot of money because they _____________.

  A. thought he would be famous one day B. liked his pictures very much

  C. were rich

  18. Mike painted on ___________.

  A. all of the paper B. the top half of the paper

  C. the bottom half of the paper

  19. Everyone thought Mike was _______________.

  A. stupid B. clever C. sad

  20. According to the passage, we know that ___________.

  A. Mike was too short to reach the top half of the paper

  B. people understood Mike’s pictures very well

  C. Mike was good at painting because he had a good teacher

  D.听填信息(本题有5小题, 每小题1分, 共5分)

  你将听到的是一则为即将或刚毕业的大学生解决疑惑的短文, 请你根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。短文听两遍。

  Job Information Service Center

  Young people’s problem:

  ◆ 21 to get a job

  ◆More than 22 of the young people will be without a job for a whole year.

  Our experience:

  ◆Talking to young people about their hopes and 23

  ◆Giving help and 24 to young people who have just left school

  Things young people can do:

  ◆Just 25 to talk with us any day between 9:00 a.m. and 5:30 p.m.

  二、单项填空(本大题有20小题, 每小题1分, 共20分)

  在每小题的四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳答案, 并将答题卡上对应的选项涂黑。

  26. The toy company produces ________ unusual robot that can play Taichi,________robot is 44 cm high.

  A. a; a B. an; an C. a; the D. an; the

  27. Tim is old enough to dress ________. Don’t worry about ________ anymore.

  A. himself; him B. himself; himself C. him; him D. him; himself

  28. The earthquake in Jiuzaigou happened _______ 9:19________ the evening of August 8, 2017.

  A. on; in B. at; in C. at; on D. on; on

  29. —Linda, do you want to go for a walk with me now?

  —No. I’m tired. This is not the right _________ to ask me to go for a walk.

  A. season B. chance C. moment D. place

  30. —Why do you take lessons on the Internet, Dad?

  —You know, every year I have to complete the ______ training course online.

  A. 72 hour B. 72 hours C. 72-hour D. 72-hours

  31. —There are no words to describe _____ I miss my parents.

  —Me too. Maybe we should not come to a boarding high school.

  A. how many B. how soon C. how long D. how much

  32. —Tim’s parents have bought a big house with a swimming pool.

  —Oh, it ________ be very expensive.

  A. can’t B. must C. can D. mustn’t

  33. —Many young parents often warn their kids ______ candies or toys from a stranger.

  —That’s right. They are afraid it may bring some danger to the kids.

  A. not accept B. accept C. not to accept D. to accept

  34. —________ Xiamen is after BRIC meeting(金砖会议)!

  — Yes, I wish to be there with my classmates after graduation.

  A. How beautiful B. How beautifully C. What beautiful D. What beautifully

  35. —After a long talk with his parents, Li Wen became even ______.

  —Yes. He has taken an active part in many activities with his classmates.

  A. outgoing B. much outgoing C. more outgoing D. less outgoing

  36. The basketball match was really fantastic, _______when Yi Jianlian scored in the last second.

  A. probably B. exactly C. especially D. finally

  37. —Mom, shall we go to Zhongshan Park for the flower show this weekend?

  —Oh, sorry. I’ll have a meeting this weekend. _______ Saturday _______ Sunday is OK.

  A. Either; or B. Both; and C. Not only; but also D. Neither; nor

  38. —Why didn’t Tony come to the party yesterday?

  —The invitation letter _______ to Toby by mistake.

  A. is mailed B. was mailed C. has mailed D. mailed

  39. I take pride in the new look of our country, for it _______ a lot in the last five years.

  A. changed B. will change C. are changing D. has changed

  40. —I didn’t see you at the party last night.

  —I _____ on my physics report at that time.

  A. was working B. am working C. worked D. work

  41.—Unless the weather ________ better, We will have to cancel the game.

  —I agree. Nobody wants to watch a game on rainy days.

  A. get B. gets C. got D. will get

  42.The Belt and Road(一带一路)will serve to _____ markets for China as well as other countries along.

  A. put up B. open up C. give up D. look up

  43. —Do you like the weekly talk show, The Reader, on CCTV?

  —Sure. It’s a great TV program ______brings the habit of reading back into the public.

  A. who B. which C. / D. whom

  44. —Excuse me. Could you please tell me ____________ yesterday?

  —He went to the airport to see his parents off.

  A. why is Roy absent from school B. why was Roy absent from school

  C. why Roy is absent from school D. why Roy was absent from school

  45. — Rose isn’t here today. Is she ill?

  — _________. I saw her at the doctor’s this morning.

  A. I hope so B. I don’t mind C. I’m afraid so D. I don’t think so

  三、完形填空(本大题有10小题, 每小题1分, 共10分)

  通读下面短文, 掌握其大意, 然后在每小题所给的四个选项中, 选出一个最佳答案,并将答题卡上对应的选项涂黑。

  “If you support me, please Dianzan.” Do you know Dianzan is one of the most popular 46 on the Internet. When you think someone’s ideas are right, or when you are 47 by what someone writes, you can click (点击)the praise sign. Anyhow, clicking the praise sign means that you 48 someone or praise someone.

  Dianzan is a kind of Chinese Internet language. People 49 use it when they surf the Internet. There is a function(功能)of Dianzan in the QQ space. The QQ space has had the function since 2010. It wasn’t used widely 50 Sina blog(新浪博客)started the function of Dianzan. In recent years, it has become more and more 51 . When the 2015 New Year came, Chinese leader Xi Jinping used the word Dianzan to praise and 52 his thanks to the great Chinese people.

  Websites can know how many people support some ideas by counting how many people click the praise sign. Experts can know what teenagers are 53 through what they click the sign for. That can help them solve teenagers’ 54 .

  Clicking the praise sign is really an easy thing. Have you ever clicked the sign for 55 on the Internet?

  46. A. words B. topics C. times D. sentences

  47. A. tired B. bored C. moved D. scared

  48. A. pick out B. get close to C. agree with D. think of

  49. A. hardly B. luckily C. slowly D. usually

  50. A. while B. before C. after D. until

  51. A. different B. popular C. expensive D. colorful

  52. A. express B. accept C. create D. receive

  53. A. worrying about B. talking about C. caring about D. hearing about

  54. A. plans B. happiness C. problems D. fairness

  55. A. everybody B. nobody C. somebody D. anybody

  四、阅读理解(本大题有15小题, 每小题2分, 共30分)

  阅读A、B两篇短文, 从每小题所给的四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案, 并将答题卡上对应的选项涂黑。

  A

  These days, the technology is changing and fewer products are doing more tasks, so we no longer need more products.

  Desktop Computer

  Lose it. You may have one now, but are you going to use it when it becomes out of date? If you are not a professional gamer, a professional programmer or a video editor, laptops(手提电脑)are enough for you. They can almost do as much as what desktop computers can.

  Camera

  Lose it, a camera will probably take a better and bigger picture than a smartphone, but it will not be that much better. It is hard to share photos until you have moved them to your computer. Perhaps the most important thing is that, a camera may not be with you when a special or important moment appears, but it’s very likely that your phone will. And also, lose your video camera. Maybe a music player like MP3 will have the same ending, too.

  GPS Unit

  Lose it, if you have a smartphone. The least expensive GPS units cost around $80. But your smartphone can do the same thing, if not more, for half that price, or even free. You can get to the place you want to go no matter you use a GPS unit or a smartphone. So, why not save the money?

  Books

  Keep them. Yes, e-readers are amazing, and yes, they will probably become more popular over time, but please look at a book: it has a beautiful cover, you can enjoy it just like an art work, especially when you do not read it. You can even borrow them for free at places called libraries.

  56. ________ will prefer to use laptops instead of desktops.

  A. A movie fan B. A professional gamer

  C. A professional programmer D. A video editor

  57. How can people share the photos in the camera?

  A. They need to do nothing.

  B. They have to move the photos to the computer first.

  C. They can send the photos to their mobile phones.

  D. They need to print the photos out.

  58. What can a smartphone do the same as a GPS unit?

  A. It can tell people how to drive. B. It can tell people when to start.

  C. It can tell people the way. D. It can help people save money.

  59. According to the last paragraph, the writer suggests people ________.

  A. still read paper books B. stop reading books

  C. use e-readers only D. send books to others

  60. The passage mainly tells us to ________.

  A. lose all the old products B. buy cheaper products

  C. use the newest products instead of the old ones D. use fewer products instead of more

  B

  We are excited when we reach our goals, and at that moment we laugh, clap, even forget everything in our joy. Without doubt, good results make us very happy. However, we can not always get what we want and be the winner all the time. Some people can’t help doubting, “Are our efforts in vain?”

  The answer is “No”. We should remember that we are not only measured by how many goals we’ve reached, but also by how we’ve acted, which means the process is so important.

  Here is an example. Fruit is delicious. It makes trees a long time to bear it. In the process of growing, trees have to suffer from bad weather, insect bites and also international destruction(故意破坏)from human beings. So it is with us. Our life is like a journey. At the beginning, we set a destination, dreaming of it every night, but we should never forget that we spend most of our time on the journey. Unfortunately, many people only complain about the failure and then give up hope. In fact, it is failure that teaches us to be brave and stand on our own feet.

  I myself deeply believe that only those who have experienced a lot can own highly-valued character; only those who have taken a lot of adventures can have the chance to succeed. As the saying goes, “No pains, no gains.” We are still young, still full of energy, so why are we afraid of failure and why do we hesitate(犹豫)to take an adventure?

  Young men, let’s forget results, leave out pains, and just look forward and don’t miss any chance on the journey!

  61. Reaching our goals will make us _________.

  A. forget everything in our joy B. laugh at others

  C. give up our efforts D. set another goal

  62. What does the underlined phrase “in vain” mean in Chinese?

  A. 益处 B. 值得 C. 徒劳 D. 高效

  63. The writer gives an example of fruit in order to say _________.

  A. fruit is delicious B. people can also suffer a lot in life

  C. we should grow trees to get good fruit D. it’s hard for a tree to bear fruit

  64. Only those who ___________ will get the good character.

  A. work very hard B. believe in themselves

  C. believe things will be better and better D. have gone through a lot

  65. What’s the best title for the passage?

  A. Don’t Doubt Yourself B. Failure Is the Mother of Success

  C. Process Is Also Important D. Stand on Our Own Feet

  C

  配对阅读 左栏是五个人遇到的状况,右栏是七条解决的措施,请为不同的人找到合适的解决措施,并将答题卡上对应的选项涂黑。

  66. When Andrew arrives home, he finds a man in his room. He realizes the man is a thief(贼).

  67. David is swimming with Peter. Suddenly, he finds that Peter goes down below the surface of the water. When Peter is saved out of the water, he can’t breathe.

  68. The bed shakes suddenly while Li Lei is sleeping. In no time, he realizes an earthquake is happening.

  69. Jack hears the fire alarm while he is working in an office building. He is on the fifteenth floor. The fire now is spreading quickly from below.

  70. Jim is climbing a high mountain with his friend. Unluckily, he is hurt by a sharp rock on the leg. The wound is bleeding(流血). A. Don’t keep your eyes working for a long time. Take a break by looking far into the distance after you have studied an hour or so.

  B. Cover the wound with a piece of clean cloth and press it hard for at least five minutes to stop losing blood. Then go to see a doctor at once.

  C. Lay him on his back on the ground. Give him mouth-to-mouth breathing right away. At the same time, call 120 as soon as possible.

  D. Be calm and quiet. Call the police for help. The most important thing is to protect yourself well before the police arrive.

  E. Move to a safe place in the room quickly such as under a strong table. Stay away from windows, large mirrors, heavy furniture and so on.

  F. Drink more water every day. Wear sunglasses whenever you go out in the sun. These will keep the skin(皮肤)around your eyes away from wrinkles(皱纹).

  G. .Cover your nose and mouth with wet cloth. Escape from a fire exit(出口). Don’t use the lift. Don’t open a hot door. And stay close to the floor when you escape.

  五、短文填空(本大题有10小题, 每小题1.5分, 共15分)

  请用适当的词完成下面的短文, 并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

  Next time you’re in a public place, take a look around you. And count how many people are using 71 phones. I can tell you now that it is probably 72 than half, whether you’re on a bus, in a café or simply walking down the street.

  I’m not saying that I am not an example of this, but it always amazes(使惊愕)me how people can spend so much time on their phones 73 talking to others. Has it gone too far?

  Recently, my smart phone 74 and had to be sent off for repair for a week or so. I had to use a really old, basic phone just to keep me in 75 with my family and friends. All I could do on this phone was to send text 76 , make calls and play one game. And I loved it. I loved being free from the Internet, and I really didn’t mind not having updates(更新)about what my friends were 77 or what the latest news was. I could enjoy my time and watch the people around me and really see 78 was going on.

  However, I knew that as soon as I got my smart phone back, I would be one of those 79 once again. Perhaps I should just go back to using the 80 phone and forget I ever got my smart phone back.

  六、读写综合(本大题分为A、B两部分, 共20分)

  A.信息归纳(共5小题, 每小题1分, 共5分)

  请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息完成信息卡, 把答案写在答题卡指定的位置上。

  Everyone needs friendship. Friendships give us joy and love. Therefore, it is necessary for us to treasure them. But have you ever had the experience like the picture on the left? It means friendship is just like a little boat and it can be overturned easily. It was created by Nandongni, a cartoonist from Shandong. It first appeared in his microblog in March, 2016. It was spread quickly by millions of people. Because many people have the same feeling. Do you have any ideas about it?

  Tony: a 15-year-old student from Guangzhou. I think the picture tells the truth. Sometimes friendship is easy to pass away because of some words. These days I feel sad because I lost a good friend. He asked me to help him cheat in the physics exam. I think it wrong to do that, so I refused him. I wouldn’t like to say sorry to him. I really don’t know how to get on well with him again.

  Kate: an English teacher in Shenzhen. I also have the same experience. Last month, a good friend asked me to help her son with his English. I was busy with my lessons. I told her that I would help her son if I had time. Two weeks later, I called her, but she didn’t answer the phone. Instead, she sent me an e-mail and told me that she didn’t need my help anymore. I don’t know what to do.

  Information Card

  The importance of friendship 81.

  The number of people that the picture was spread by 82.

  The reason why sometimes friendship is easy to pass away 83.

  Tony’s feeling after losing a good friend 84.

  The thing that Kate couldn’t do for her friend 85.

  B.书面表达(本题15分)根据要求完成短文写作,请将作文写在答题卡指定的位置上。

  “友谊的小船说翻就翻”是比较流行的网络语言,看了上述文章后,相信同学们一定有自己的感想,请你根据要求,写一篇短文,内容包括:

  1、 描述你一次类似的经历,并说说你当时的感受;

  2、 谈谈友谊的重要性;

  3、 你对如何维持友谊的建议(至少2点)。

  作文要求:

  1. 不能照抄原文;不得在作文中出现学校的真实名称、老师和同学的真实姓名。

  2. 语句连贯,词数80个左右。开头、结尾已经给出,不计入总词数。

  Friendship is easy to lose if we don’t deal with a good relationship.

  一、 听力理解。(本大题分为四部分, 共25小题, 每小题1分, 共25分)

  1—5 CCABB 6--10 BACCA 11--15 CBABC 16--20 BACBA

  21. Difficult 22. 60%/ 60 percent 23. fears 24. advice 25. talk with

  二、单项选择。(每空1分,共20分)

  26---30 DACCC 31---35 DBCAC 36---40 CDBDA 41-45 BBBDC

  三、完形填空。(每空1分,共10分)

  46---50 ACCDD 51---55 BACCD

  四、阅读理解。(每空2分,共30分)

  56---60 ABCAD  61---65 ACBDC    66---70 DCEGB

  五、看图短文填空。(每空1.5分,共15分)

  71.their/the 72. more 73. without 74.broke 75.touch

  76. message(s) 77. doing 78. what 79.people 80.old/basic

  六、读写综合。(本大题分为A、B两部分,共20分)

  A. 信息归纳。(每题1分,共5分)

  81. It gives us joy and love.

  82. Millions of people

  83. Because of some words

  84. Sad

  85.Helping her friend’s son with his English

  B. 书面表达(共15分)

  Friendship is easy to lose if we don’t deal with a good relationship. Last week my best friend forgot doing homework, he wanted to copy my homework, but I refused, so he was worried and angry. I also felt sad and didn’t know what to do.

  I hope all of us can treasure friendship, because it can give us joy and love when we’re in trouble.

  To keep our friendship, here is my advice. First, we should communicate more with others. Second, we’d better calm down when having disagreements. If we do like these, I believe everyone can get on well with each other.

  表达九年级英语上学期期末试卷

  选择题(共85分)

  一、听力测试(本大题满分25分,每小题1分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后再将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节

  下面你将听到5段短对话。每段对话后有一个小题,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话只播一遍。

  1、What kind of music does the man like best?

  A. Pop music. B. Electronic music. C. Folk music.

  2、How many things are there in the schoolbag?

  A. Two. B. Three. C. Four.

  3、How does Jim feel about pollution?

  A. Happy. B. Nervous. C. Angry.

  4、What was the first umbrella used for?

  A. Keeping the water off on rainy days. B. Protecting people against the sun.

  C. We don’t know.

  5、What does the man think sixteen-year-olds shouldn’t be allowed to do?

  A. Have soft drinks. B. Drive a car. C. Play computer games.

  第二节

  下面你将听到6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每小题A、B、C三个选项中,选出一个与你所听到的对话或独白内容相符的问题的答案。听每段对话或独白前,你有10秒钟的时间阅读相关小题;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。对话或独白播两遍。

  听第一段材料,回答第6至8小题。

  6、Where does the conversation probably take place?

  A. In a factory. B. In a bank. C. In a post office.

  7、What is the man doing now?

  A. He’s mailing some boxes. B. He’s buying medicine. C. He’s making clothes.

  8、How much will the man pay?

  A. $6. B. $7. C. $10.

  听第二段材料,回答第9至11小题。

  9、What did Alice do yesterday?

  A. She cooked dinner with her mother. B. She shouted at her mother.

  C. She played with her mother.

  10、What does Tom ask Alice to do?

  A. Leave home at once. B. Do something good for her mother.

  C. Say sorry to her mother.

  11、What does Alice think of Tom’s advice?

  A. It’s easy to do. B. It’s difficult to do. C. Not mentioned.

  听第三段材料,回答第12至14小题。

  12、How did the girl go back home last night?

  A. On foot. B. By bus. C. By bike.

  13、Who did the girl meet when she was running?

  A. The boy. B. Her best friend. C. Her father.

  14、What followed the girl?

  A. A white rabbit. B. A black dog. C. A black car.

  听第四段材料,回答第15至17小题。

  15、Why doesn’t the boy’s mother allow him to choose clothes?

  A. She thinks he is too young. B. She thinks he would only wear the uniform.

  C. She thinks he is too busy.

  16、How many days does the boy have to wear uniforms a week?

  A. One day. B. Three days. C. Five days.

  17、What does the boy think of his uniforms?

  A. They are ugly. B. They are fashionable. C. They are expensive.

  听第五段材料,回答第18至20小题。

  18、Who invited the special T-shirt?

  A. Bill. B. Bill’s father. C. Ann’s father.

  19、What is the special T-shirt used for?

  A. Playing basketball. B. Playing golf. C. Seeing a movie.

  20、Where are they going?

  A. To the school. B. To the cinema. C. To the park.

  听第六段材料,回答第21至25小题。

  21、What is the speaker introducing?

  A. The customs in Mexico. B. The customs in China. C. The table manners in Mexico.

  22、What are you supposed to take if you are invited to a Mexican’s home?

  A. Some fruits and candies. B. White flowers or candies. C. Red flowers or candies.

  23、What can you do when you have dinner in Mexican’s home?

  A. Talk loud. B. Eat all the food. C. Put your hands on the table.

  24、Who can make a toast(敬酒) at table in Mexico?

  A. Only men. B. Only women. C. Only guests.

  25、What’s impolite if you’re invited to visit a Mexican’s house?

  A. To arrive a little late. B. To arrive on time or early. C. To arrive half an hour late.

  二、选择填空(本大题满分15分,每小题1分)

  从各小题A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该标号涂黑。

  26、---Who was the telephone invented ______________?

  ---Bell. He invented it in 1876.

  A. for B. with C. by D. from

  27、---We shouldn’t fight with each other. We should _______________ our friendship.

  ---I’m sorry for my crude(粗鲁的) words just now.

  A. praise B. improve C. value D. create

  28、---What do you think of your English studying?

  ---___________I practice reading English, ___________I study. You can’t imagine how quickly I’ve improved.

  A. The fewer; the better B. The more; the better

  C. The more; the worse D. The less; the better

  29、--- Jean said she would go on vacation the next week.

  ---But she ___________where to go. Maybe she hasn’t decided on it yet.

  A. left out B. turned down C. cut out D. parted with

  30、---Do you know Frank?

  ---Of course. He’s my friend ___________ playing the guitar.

  A. who like B. that like C. who likes D. which likes

  31、--- Do you like Jack’s music?

  ---No. When I listen to his music, I ___________ a strong sadness.

  A. express B. sense C. miss D. raise

  32、---The news says the big tree was blown down by a strong wind last night.

  ---It _____________ away from the street right now, or it will hold up (阻碍)the traffic.

  A. has moved B. must move C. will be moved D. should be moved

  33、---I’m sorry I can’t tell you the way to the bookstore, for I’m new here, sir.

  --- ______________ , I’ll have to call 114 for help.

  A. To be honest B. By the way C. As far as I know D. In that case

  34、---The storybook on the desk _______________ be Tim’s.

  ---It _______________ be his. He’s never interested in storybooks.

  A. must; mustn’t B. might; mustn’t C. must; can’t D. can’t; might

  35、---Thank you for providing the ______________ information for us. It will help us a lot in working out the problem.

  ---You’re welcome.

  A. valuable B. unbelievable C. available D. comfortable

  36、---Mom, I regret _______________ with my best friend Lucy. She must be very upset now.

  ---Why not call to say sorry to her right away?

  A. argue B. to argue C. arguing D. argued

  37、---The winter vacation is coming. Have you decided where to go, Beijing or Shanghai?

  ---Not yet. I have to make a(n) _______________.

  A. experience B. difference C. choice D. influence

  38、--- Why do you look upset, Jimmy?

  ---Because I did ____________ in the exam and I may fail it.

  A. seriously B. badly C. exactly D. hardly

  39、---It seems that Ann never wants to do anything ______________ draw pictures.

  ---Right. That’s what she likes to do most.

  A. besides B. beside C. except D. expect

  40、---I don’t think we should swim in the river.

  ---_____________. Look at the sign” No swimming !” over there.

  A. You have a point B. Don’t mention it C. I disagree D. That’s

  三、完形填空(本大题满分10分,每空1分)

  阅读下面的短文,根据短文内容从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,使短文完整、通顺,并在答题卡上将该标号涂黑。

  When I was a young boy of 6, I lived with my grandparents in the country. My grandfather had a bicycle. He 41__________that I would get hurt by riding the bicycle, so I wasn’t allowed to ride it. However, the big bicycle interested me greatly. One day, I got on it and rode away. I was 42__________ then. I didn’t know what fear was and loved to try 43__________ things.

  Slowly I rode the bicycle along a road up the small hill behind our village. When I got to the top, I stopped. I decided to ride down the hill. In my opinion, it would be very exciting riding down the hill.

  I turned around. As I was going down the hill, the pedals (脚踏板) were turning faster and faster and I could no longer 44__________the round moving of them. I was beaten each time the pedals passed my feet. Soon I was getting near the end of my ride and I knew I must 45__________ the bike. I thought first I must stop the pedals from turning. I made a failed try to stop the pedals by putting my leg straight. When the end was coming nearer, I finally stopped the pedals and was thrown away from the bicycle. What a 46__________ way to stop! I did stop the bicycle, 47__________I paid the cost. I had to be in the 48__________ for a month. Then I was told that bicycles had brakes (车闸).

  Now I still remember the excitement the 49__________ brought me. Thanks to this experience, I learned the cost of “easy bravery”. That is a(n) 50__________ that can never be replaced (替代) by those got from other people.

  41. A. worried B. talked C. cared D. dreamed

  42. A. proud B. clever C. strong D. brave

  43. A. new B. old C. usual D. big

  44. A. catch sight of B. put up with C. make use of D. keep up with

  45. A. repair B. stop C. examine D. change

  46. A. great B. careful C. terrible D. successful

  47. A. so B. but C. because D. or

  48. A. school B. market C. hospital D. garden

  49. A. riding B. reading C. song D. hill

  50. A. fact B. lesson C. influence D. guide

  四、阅读理解:(本大题满分35分)

  第一部分:阅读下面三篇材料,根据材料内容从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该标号涂黑。(本题满分30分,每小题2分)

  A

  One day, a teacher was giving a speech to his students. He held up a glass of water and asked the class, “How heavy do you think this glass of water is?”?

  The students’ answers ranged(范围)from 20 g to 500 g. “It does not matter on the weight itself. It depends on how long you hold it. If I hold it for a minute, it is OK .If I hold it for an hour, I will have an ache in my right arm. If I hold it for a day, you will have to call an ambulance(救护车).It is exactly the same weight, but the longer I hold it, the heavier it becomes.”?

  If we carry our burdens (负担)all the time, sooner or later, we will not be able to carry on, the burden becoming increasingly heavier.?

  “What you have to do is to put the glass down, rest for a while before holding it up again. ”We have to put down the burden sometimes, so that we can be refreshed (使恢复)and are able to carry on.?

  So before you return home from work tonight, put the burden of work down. Don’t carry it back home. You can pick it up tomorrow.?

  Whatever burdens you are having now on your shoulders, let it down for a moment if you can.?

  51.The teacher brought a glass of water to the class because____________.?

  A. he was very thirsty ? B. his arms were strong ?

  C. it was a good example ? D. he wants to share the water with students

  52.“A glass of water” in this passage referred to ____________.?

  A. knowledge B. the burden C. the time D. the money ?

  53.According to the teacher, you may feel___________ if you put down the burden sometimes.

  A. more stressed B. much heavier? C. more relaxed D. much happier

  54.This was a lesson about____________.?

  A. how to relax oneself in life B. how to solve a physics problem?

  C. how to keep fit by drinking water D. how to study well?

  55.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

  A. You could become heavier and heavier if you held a glass of water in your hand.?

  B. All the students in the class knew what the weight of the glass of water exactly was.

  C. The teacher had a good way of making his lesson clear and easy to be understood.?

  D. All the students can understand the teacher’s lesson.

  ?B

  Bill was a boy of 15. His parents went to gambling(赌博) day and night. Nobody cared about him. He always failed in his exams. So his teachers didn’t like him, nor did his classmates play with him.

  Bill often slept in class because his heart was not in school. He almost gave himself up.

  One day, Miss Jones, a new teacher, came to Bill’s class. She was a smiling, beautiful woman. Bill was amazing! He liked his new teachers so much that he couldn’t take his eyes off his teachers. Yet, still he failed.

  It was Miss Jones’ class. She was asking a question. “I’d like the smartest boy to answer my question.” Then she said loudly, “Bill, please!” Bill was surprised. And he stood up without a word. “Just try it! I believe you can!”

  After school, Miss Jones had a long talk with Bill. She told him that she cared about him and believed in him.

  Bill thought a lot that evening. From then on he arrived at school on time every day. Miss Jones helped him with his homework in the afternoon. She even cooked delicious food for him. She told Bill, “Nothing is impossible if you put your heart in it.”

  Later, Miss Jones gave another exam. Bill did it with all his heart. He was very excited to find that he had passed the exam. Now Bill discovered that not only could he learn, but he could do it well. A change took place in Bill’s heart.

  You see, one teacher saved one boy, it’s simple, really.

  56. Bill always failed in the exams at first because he ________.

  A. went gambling B. talked in class C. didn’t answer D. gave himself up

  57. What did Bill think of this new teacher?

  A. He was interested in her. B. He didn’t like her at all.

  C. He didn’t mind her. D. He was angry with her.

  58. Miss Jones changed Bill by ________.

  A. doing homework for him B. encouraging and helping him

  C. giving Bill another exam D. cooking delicious food for him

  59. What can we learn from the passage?

  A. Miss Jones was a loving and careful teacher.

  B. Bill’s parents cared about him very much.

  C. Miss Jones loved to answer Bill’s question.

  D. Bill didn’t like to play with his classmates.

  60. Which may be the best title for the passage?

  A. Parents’ Day B. A Lazy Boy C. A Boy’s Change D. A Strict Teacher

  C

  Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving. The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it, and those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-sharing allows people to borrow a bike from one place and return it at another place easily.

  In Xiangyang, we can see more and more people riding this kind of sharing-bikes. It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP on your smart phone. Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP, scan the QR code on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless connection. You will find the bike can be unlocked itself. Then you can enjoy your trip. What’s more, the greatest advantage of bike-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?

  At the same time, it is reported that some people park the bikes in their own homes, besides, some people don’t value the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.

  Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say bike sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.

  61. From the first part we know ________.

  A. bike-sharing is invented in China B. sharing-bikes are used by some people

  C. most people in cities don’t drive D. sharing-bikes can be borrowed anywhere

  62. The word “scan” in this passage probably means __________ in Chinese.

  A. 浏览 B. 扫描 C. 审视 D. 细查

  63. If you want to use a sharing-bike, you must __________ first.

  A. download an APP and pay for the trip

  B. unlock the bike and download an APP

  C. find a nearest bike and borrow it from anyone

  D. have a smart phone and download an APP

  64. Which of the following advantages(优点) is not mentioned in this passage?

  A. Bike-sharing is very cheap. B. Sharing-bikes may be stolen.

  C. Sharing-bikes are easy to unlock. D. Bike-sharing is a kind of green transport.

  65. The passage probably comes from a __________.

  A. science textbook B. tourist guide

  C. website news report D. restaurant menu

  第二部分:根据材料内容,将A—F中选出五个句子还原到文中空白处,使短文完整、通顺,并将其标号填写在答题卡上相应的题号后。(本题满分5分,每小题1分)

  A. We all have too many problems.

  B. Bad habits develop over years, so you can’t get rid of them very soon

  C. Don’t be afraid to ask others for support.

  D. It’s clever to do something else when you want to stop your bad habits

  E. Here’s some advice.

  F. Write down all the reasons why you want to stop some behavior

  Almost all of us have unpleasant habits. We all want to get rid of(摆脱) them, but we don’t know proper ways. 66.___________________

  ●67.____________________. Look at the reasons very often.

  ●68.________________________. If you get angry easily, for example, you can go out for a walk.

  ●Decide what you’ll do to reward(奖励) yourself if you really get rid of your bad habits.

  ●If you get too heavy, keep junk food out of your house.

  ●69._______________________. So you should be patient.

  ●70._______________________________. You can talk to your friends, family or other people. When you talk to them, they might be able to provide some advice that you can’t get from yourself.

  非选择题(主观题)(共35分)

  五、完成句子 (本大题满分10分,每小题2分)

  阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上相应的题号后。(注意:只写答案,试题的其它内容不得抄入答题卡。)

  71、--- What’s your dream?

  我梦想成为一名音乐家,并且不管发生什么,我会坚持我的梦想。

  ---I dream of being a musician, and no matter what happens, I _________________.(stick)

  72、---Why do you look upset, Dan?

  因为我父母阻止我周末去看电影。他们认为这会影响我学习。

  ---Because my parents ________this weekend. They think it will affect my study.(prevent)

  73、--- Could you please give me some advice on how to study English well?

  当然可以。我认为你可以每天努力学点新东西。

  --- Sure. I think you can_____________________________________ every day. (effort)

  74、--- Look! The lights on both sides of the street are still on.

  浪费电。我认为他们在5月份既不能关的太早也不能关的太晚。

  --- It’s a waste of electricity. I think they_______________________ in May. (neither)

  75、---They are so brave that everyone admires them.

  是的。在我看来,他们是值得仰慕的英雄。

  ---Yes. In my eyes, they __________________________________________. (look)

  六、短文综合填空(本大题满分10分,每空1分)

  阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整、通顺。将所填单词填写在答题卡上相应的题号后。

  Do you want to write a novel? All you need is a (76)m________ phone. You can write when you’re on the bus or subway, or standing in line at a store. Then you can put your novel on the Internet.

  Rin, a young woman in Japan, just did this. She(77)s________ to the habit of writing novels on the phone in high school. When she was in her third year of high school, she wrote a novel called If You. She put the novel on a website and soon it got (78)t________ of attention. People downloaded(下载) it and read it on their own phones. The novel became so popular that it was made into a book. If You sold nearly half a million copies in bookstores. Of course, Rin is (79)w________ known for the successful novel at present.

  In Japan, in 2000, an Internet company made a website for people to share the novels they wrote on the phone in their (80)d________ lives. In this way, 20 million people read a cell phone novel called Love Sky. It is without (81)d________ another successful cell phone novel. That is to say, in many people’s eyes, Love Sky is (82)w________ reading. It was so popular that it became a printed book and then a movie.

  What is a cell phone novel like? It has a special style. The action(情节) moves fast. It’s usually more important than the story (83)i________ or the characters. Chapters(章节) and conversations are short. It means readers can (84)i________ their reading speed when they read such a novel. That is the reason why young people (85)p________ to read cell phone novels who grow up reading comic books.

  七、书面表达 (本大题满分15分)

  目前各校都在组织一些课外活动,例如外出参观,郊游,演讲比赛,艺术节、志愿者活动、运动会等。假如你是李明,你的美国笔友汤姆来信,想了解你的课外活动情况。请你告诉他你最喜欢的课外活动是什么?谈谈你的经历,并说说你的感受。提示词语:school trip, speech competition, art festival, volunteer work, sports meeting, take part in ,feel, ...

  注意:

  1.词数:90词左右;

  2.可是当发挥,以使行文连贯;

  3.文中不要出现真实校名和人名。

  Dear Tom,

  I’m glad to hear from you and I’m happy to tell you something about my school activities.

  ____________________________________________________________________________

  What is your favorite activity? Write to me.

  Yours,

  Li Ming

  英语试题参考答案及评分说明

  一、听力测试:

  1-5 BCCBB 6-10 CACBC 11-15 AACBA 16-20 CABBB 21-25 ABCAB 评分说明:本大题满分25分,每小题1分,与本答案不符者该小题不给分。

  二、选择填空:

  26-30 CCBAC 31-35 BDDCA 36-40 CCBCA

  评分说明:本大题满分15分,每小题1分,与本答案不符者该小题不给分。

  三、完形填空:

  41-45 ADADB 46-50 CBCAB

  评分说明:本大题满分10分,每小题1分,与本答案不符者该小题不给分。

  四、阅读理解:

  第一部分:51-55 CBCAC 56-60 DABAC 61-65: BBDDC

  第二部分:66-70 EFDBC

  评分说明:本大题满分35分,第一部分每小题2分,第二部分每小题1分,与本答案不符者该小题不给分。

  五、完成句子:

  71. will stick to my dream

  72. prevent me from going to the moives

  73. make an effort to learn something new

  74. can be shut / turned off neither too early nor too late

  75. are the heroes who are worth looking up to

  评分说明:1.本大题满分10分,每小题2分。

  2.结构正确、用给定的英语单词完整表达所给的汉语信息,给满分;

  3.未用所给定的词不给分;

  4.语法结构不正确,视错误程度一处扣0.5-1分;

  5.结构正确,信息完整,有一处或一处以上拼写错误扣0.5分;

  6.结构正确,信息有遗漏、添加无关信息扣0.5分。

  六、短文综合填空:

  76. mobile 77. stuck 78. tons 79. widely/ well 80. daily

  81. doubt 82. worth 83. itself 84. increase/ improve 85. prefer

  评分说明:本大题满分10分,每空1分。与本答案不符者,该空不给分。


初中九年级英语上册期末试卷相关文章:

1.

2.

3.八年级英语上册期末试题附答案

4.

5.

【九年级英语】图文推荐

Copyright @ 2006 - 2018 学习啦 All Rights Reserved

学习啦 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:xuexila888@qq.com,我站将及时删除。

学习啦 学习啦